September Story

Assalamualaikum…

Cewah, tajuk kemain. Saje tgh free2 ni. Tgk last update 4 Sept ari tu, cerita psl pergi perlis. Pastu rs cm nk tulis aku and family punye cerita dr lepas blk perlis sampai la ke harini. (haha..macam pjg je bunyi nye kan). Cerita yg menarik2 je la aku cite, takkan nak cite sume dr bgn tido smpai tido blk tiap2 hari.hahaha… Since tgk dlm gallery phone ni cm byk sikit gmbr dr biase, so nak update n cite la sikit kpd sape yg suka bace.

First weekend on Sept ktorg pergi MMU Cyberjaya. First time la jgk ktorg jejak kaki ke situ. Sepupu husband ada convocation on that day. So, ktorg pn dtg la tuk memeriahkan convocation die.hahaha…

Sume mata sepet sbb panas.hehe…

Then org sibuk2 tgkp gmbr dgn convo boy, ktorg pulak sibuk cari tmpt yg lapang sebab org sesak sgt kat depan dewan. Terjumpa plak 1 spot yg menarik untuk bergmbr. (menarik la sgt, mcm nk tgkp gmbr passport ade la.hehehe…)

Furqan takut-takut.hahaha…

furqan skg klu bergmbr ngn mama n papa sengih pn x.

furqan skg klu bergmbr ngn mama n papa sengih pn x.

Tapi bile selfie sengsorang, bukan main lebar senyum.hahaha

Tapi bile selfie sengsorang, bukan main lebar senyum.hahaha

On second weekend actually we all ke Mid Valley. Sebelum ni jenuh pujuk husband ajak pegi Mom&Baby Expo, mesti die taknak pergi. Kbtln sabtu ari tu ade wedding ofismate die, pastu husband sendiri yg offer ajak pegi Mid Valley after attend wedding kwn die. Aku pn tak menolak la.hahaha… Dpt beli sikit2 brg furqan yg dh abes.

Cuti hari malaysia plak ktorg buat ad hoc plan.hehe… Around 10am aku saje2 buat ayat borak ngn anak “Nak buat apa la kite hari ni Furqan ye. Bile la mama nak bwk Furqan g swim2 kan.“hahaha… Nmpk tak disitu sape yg beria sbnrnye, mak ke anak. 😀 Husband pn terus ‘Jom!‘ Husband terus google2 and call Baby E Baby Spa Wangsa Walk. Dapat book kul4 ptg. Sebelum pegi Wangsa Walk, ktorg lunch dulu kat AU2 Setiawangsa sbb dh lama aku nak try makan kat Black Canyon Coffee. Ramai ckp best mknn die. Plus dh lama betol xdtg area sane. AU2 dh ada wayang hokeh.huhuhu… So kat Black Canyon ktorg amek set lunch since ramai komen tomyam die sedap. Licin la ktorg abeskan set tu sbb tomyam die mmg best.

Ktorg order Set C

Ktorg order Set C

Husband order Mexican Ice Coffee sebab gelas die menarik.hahaha...

Husband order Mexican Ice Coffee sebab gelas die menarik.hahaha…tp sedap la ice coffe die.

 Pukul 3.15 ktorg gerak ke Wangsa Walk. Tak sabar nak tgk Furqan main dlm air.hehe… Sampai sane, Wangsa Walk pn dh nmpk baru. Dr area TGI Friday smpai Buskin Robbin byk dah kedai baru, sesat skjp dlm tu nak cari Baby Spa. Teruja sungguh dah sampai depan spa tu.

Kedai dia tersorok tau. Kat Ground Floor,
area Absolute Thai, TGI sume tu.
So korang kenalah jalan sampai habis kedai kat ground floor tu insyaAllah jumpa.
Sejam sebelum appointment spa tu, Baby E hantar SMS untuk ingatkan pasal appoinmnt kami.
make sure anak-anak cukup rehat dan cukup makan/susu 30 minit sebelum sesi berenang. Risau klu tgh berenang baby tbe2 lapar, mengamuk plak kan.

 Masa kami sampai tu ade sorg je baby tgh swim kat tub besar. Seronok la sebab Furqan xyh tggu2 giliran.hehe… Sementara aku isi borang, terus ade sorg staff Baby Spa amek Furqan and start bukak baju n tukar swim pampers die. Awal2 tu Furqan agak cranky sebab ramai org yg die tak kenal and staff kat situ pakaikan pelampung kat leher tu. Furqan dah 10 bulan, die tau benda tu tak selesa letak kat leher. Ape lg, terjerit2 la.hahaha… Aku pn request pakai pelampung lg 1 yg masuk smpai ketiak tu. Still menangis jgk masa mula2 masuk tub tu, tp staff situ pandai la pujuk n main ngn baby. Lama2 Furqan terus ok, blh adapt la.

Ni bile die dh ok sikit.

Ni bile die dh ok sikit.

Bestnye byk bola.

Bukan main selfie nak oii..huhu

30 minit jgk la furqan berendam.hahaha…bila dh lame dlm air die seronok la, smpai mcm xnk kuar dh dr tub tu.

IMG-20150916-WA0006

Massage Time

Massage Time

Kemudahan kat situ bagus la and sgt sesuai untuk anak2 and ibu2. Tgk la mainan Furqan main time staff tu tgh massage die, mama&papa pun cm nk main skali tau.haha.. Byk la mainan kat situ yg blh attract kanak2 ni. Ade nursing room jgk tau. Abes je Furqan bermassage and pakai baju, aku terus susukan furqan dlm nursing room.

Tepat2 sejam setel sume, husband pn buat payment. Harga 1 session RM86 (swimming + massage + swimming diaper). Tapi kami register untuk membership jgk, so tmbh RM10. Untuk next2 session blh dpt diskaun sikit la dr harga asal. Furqan pn dh penat swim, dh kenyang minum susu, keluar je dr spa tu kepala die dh lentok2 dh atas bahu papa die. On the way nak ke parking die dh lelap.hahaha.. penat sgt la tu. Next time mama bwk Furqan dtg lg ye.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s